Bolu sınırları içerisindeki Yedigöller Milli Parkı, en çok tanınan ideal kamp alanlarından biri. Kimi fotoğraflardan tanır bu eşsiz bölgeyi, kimi ise fotoğraf karelerini yakalayacak kadar yakından tanımıştır. Yedigöller’de kamp yapmanın tadı bir ayrı… Özel coğrafyasıyla ilkbahar, yaz ve sonbaharda kamp yapmaya elverişli bir yer. Burada kamp yaparken fotoğraf çekebilir, yürüyüş yapabilir hatta olta balıkçılığıyla ilgilenebilirsiniz. Kamp alanında elektrik yok, dikkatli olmak kaydıyla ateş yakmak serbest. Doğanın içinde, doğanın dilini en kolay öğreneceğiniz kamp alanı olan Yedigöller Milli Parkı, kampçılığa yeni başlayanlar için en doğru noktalardan biri.
Bu bölgemizde kamp yapabileceğiniz birçok alternatif bulunuyor. Gelelim İnbükü Orman Kampı’na… Eğer bir camping tesisinden ziyade doğanın zor koşullarını yaşayacağınız heyecanlı bir kamp düşlüyorsanız İnbükü Orman Kampı’nı görmenizi öneririz. 140 çadır kapasitesi olan bölgede sadece çadır değil, karavanlara da yer var. İnbükü Orman Kampı alanında balık avlayabilir, denize girebilir ve bisiklete binebilirsiniz. Bölgede Çubucak Orman Kampı yıl boyunca hizmet vermektedir.
Son zamanlarda en meşhur vadilerden, en özel keşiflerden biri Kelebekler Vadisi. Fethiye’de hem denize girebileceğiniz, hem de oksijen dolu bir havada, ulaşımı zor gizemli bir koyda tabiatın tadını çıkarabileceğiniz zorlu bir kamp yeri. Tüm bunları yaparken paraşüt heyecanını da yaşamalısınız burada. Kelebekler Vadisi’nde çadır kapasitesi 125’lere kadar çıkıyor. Kamp alanında dalış eğitim programları bile var. Elektrik, duş ve tuvalet hizmetleri günün belli saatlerinde ücretsiz olarak veriliyor ve kamp alanına günlük uygun fiyatlarla giriliyor. Çadırda rahat edemeyen misafirleriniz varsa eğer, çevredeki bungalovlara yönlendirebilirsiniz.
Yazılı Kanyon, Isparta il sınırları içerisinde yer alıyor. Bölgede kamp yapmak anlattığımız diğer yerlere göre daha rahat. Çünkü yanınıza yiyecek getiremediyseniz eğer, kanyonda balık çiftlikleri ve küçük işletmelerden faydalanabilirsiniz. Küçük işletmeler genellikle ‘Kendin pişir kendin ye’ hizmeti sağlıyor. Kanyonda küçük gezintiler yapıp köprülere ve tarihi yazıtlara şahit olabilirsiniz. Aynı zamanda yüzmek için muhteşem yerler de keşfedebilirsiniz.
Milli park olarak koruma altına alınan Köprülü Kanyon, dünyanın en zengin bitki çeşidini içinde barındırıyor. Antalya sınırları içerisinde yer alan kanyonda çadırlarınızla veya karavanınızla kamp yapabilirsiniz. Tabii kamp bölgesini de seçebilme alternatifiniz bulunuyor. Kanyon bitişindeki Olukköprü, Olukköprü arasında bulunan Karabük Köyü, Köprüçay Irmağı kenarında bulunan Beşkonak Köyü, Altınyaka Köyü ve Selge Antik Kenti arasındaki kamp alanlarından birini tercih edebilir veya tatilinizde tüm bu alanlarda kısa kısa konaklayıp doğanın değişik hallerine tanık olabilirsiniz. Kanyonda çadır ve kamp malzemesi satan yerler de bulunuyor. Köprülü Kanyon’da yapacağınız kamp günlerine rafting heyecanını da dahil edebilirsiniz.
Aslına bakarsanız Akyaka – Gökova’da ister Azmak Nehri yanına isterseniz de çam ağaçlarının gölgesine kısacası, canınız nerede kalmak isterse çadırınızı oraya kurabilirsiniz. Denize yakınlığıyla, 300 çadır ve 70 karavan kapasitesiyle, aynı zamanda içerdiği 8 koyla görülmesini şiddetle tavsiye ettiğimiz bir kamp alanı da Gökova Orman Kampı. Bölge Muğla’nın Akyaka Gökova beldesinde yer almakta. Bu kamp alanı, diğer bölgelere göre daha fazla alternatif sunuyor. Gökova Orman Kampı’nda elektrik, bulaşıkhane, çamaşırhane, mutfak, sıcak-soğuk su, market hizmetleri mevcut. Üstelik en güzel alternatiflerinden biri de su sporlarına elverişli olması. Gökova Orman Kampı’ndaki 8 koydan dilediğinizde yüzebilir ve doğanın içinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kampa giriş ücretleri de oldukça uygun. Tabii çadır kampı için farklı, karavan kampı için farklı ücretler talep ediliyor. Burada daha fazla kalmak isterseniz yiyecek derdini hiç düşünmeyin. Kamp bölgesinde kafe ve restoranlar bu konuda size yardımcı olacak. : )
Ülkemizin eşsiz güzellikleri arasındaki İğneada, kumsalıyla, güneşiyle, İğneada Longozu’yla, birçok doğa sporlarıyla kamp yapılabilecek muhteşem bölgelerden biri. İğneada’da birçok kamp alanı bulmak mümkün. Küçük bir keşif yaptıktan sonra içinize sinen kamp alanına yerleşebilirsiniz. İğneada’da kamp yapmanın zor tarafları da var. Mesela su sıkıntısı var ve bazı bölgelerde sinek problemi de yaşayabilirsiniz. Genellikle kısa bir kamp isteyenler için ideal bir yer diyebiliriz.
Dünyanın en etkileyici gün batımının ve gün doğumunun yaşandığı Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı’nın geriye bıraktığı heykellerle turistler tarafından en merak edilen noktalar arasında yerini almış durumda. E tabii Nemrut Dağı’na çıkıp da güneşin doğuşunu ve batışını görmemek olmaz. 🙂 Nemrut Dağı Milli Parkı’ndaki kamp alanlarının birine yerleşerek bir iki gün kalabilirsiniz. Bölgede yürüyüşler yapabilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Nemrut Dağı’nda kamp yapmak istiyorsanız eğer, ilgili acentalarla anlaşarak gitmenizi öneririz. Çünkü tek başınıza veya arkadaşlarınızla gitmek işinizi büyük ihtimalle zorlaştıracak. Nemrut Dağı’na en kolay ulaşım Malatya’dan gerçekleşiyor.
Ege Bölgesi’nin en büyük gölü olan Bafa, muhteşem doğasıyla sizi çağırıyor. 2000 yıl önceye dayanan geçmişi ile Bafa Gölü, antik dönemin ünlü filozofu Heraklit’in memleketi olarak biliniyor. Aynı zamanda bir kuş cenneti de olan gölde, Bizans manastırları ve savunma yapıları bulunan Menet Ada, Kargı Asarı Ada, İkizce Ada ve Kapkırı adaları bulunuyor. Burada kamp yapmanın yanı sıra bölgede trekking turlarına katılarak gölü ve çevresini keşfedebilirsiniz.